Home » Over mij

Over mij

door Piet

Toen ik in 1971 voor het eerst zelf op vakantie ging en tussen de hippies in het Vondelpark in Amsterdam belandde kon ik niet bevroeden dat dat het begin zou zijn van een leven met heel veel reizen. Reizen die in de beginjaren alleen in Europa waren. Pas in 1983 maakte ik mijn eerste verre reis. Een trip naar Mexico met als reisgids “Mexico on 10 dollars a day”.

Vanaf de eerste trip heb ik mij verbaasd over de wereld en de mensen. In Nederland, maar ook in het voormalige Joegoslavië. Ook in Spanje waar ik zoals vele jeugdigen heen ging naar Costa Pesetas voor Cuba Libres. Toen dat ging vervelen ben ik begonnen met backpacken. Eerst naar Zweden en Finland. En door mijn interesse voor vreemde culturen was daar ineens Mexico.

Reisverhalen Azië Europa en Zuid-Amerika

Vergezeld door mijn eerste goede camera bewonderde ik die prachtige wereld. En die eerste verre reis werd gevolgd door vele andere geweldige trips. Op een zeker moment ben ik ook gaan schrijven. Dagboeken gaan bijhouden met belevenissen. In 1988 reisde ik enkele maanden door Zuid-Amerika en van die trip heb ik nog steeds een handgeschreven dagboek. Later, toen de wereld digitaal werd, begon ik met sturen van email met als titel: “In plaats van kaarten”. Waarmee meteen een soort digitaal dagboek is ontstond. In 2010 maakte ik documentjes op mijn Nokia E75 tijdens mijn trip door China. En tegenwoordig is mijn dagboek mijn Instagram account. Gelukkig is een smartphone iets makkelijker met tikken dan de oude Nokia. Verhalen genoeg, foto’s genoeg dus het is nu tijd voor mij om dit alles middels een blog te gaan delen.

Reizen Indonesië Flores

Mijn naam is Piet. Ik ben een 67 jarige reislustige pensionado. Geboren in Kerkrade en 11 jaar later verhuisd naar Delfzijl. Om in 1988 naar Amsterdam te verkassen en uiteindelijk te belanden in een dorpje in Noord-Holland. In 2020 heb ik een jaar voor ik met pensioen zou gaan ontslag genomen om te gaan reizen. Ik had grootse plannen die helaas niet door konden gaan. De grootse plannen werden op een plezierige manier vervangen met minder grootse reisjes. Alhoewel het lopen van het Pieterpad en de hike van de Camino van Lissabon naar Santiago de Compostela toch wel redelijk groots te noemen zijn.

Op mijn blog zal ik verhalen en tips delen en hopelijk kun je daar ook inspiratie uit putten om net als ik met verbazing en plezier deze wonderlijke wereld te aanschouwen.

Deze website gebruikt cookies om de functionaliteit te verbeteren. Ik ga er vanuit dat je daarmee oké bent, maar je kunt cookies weigeren als je dat wilt. Accepteer Lees meer